Kontakt os

Søger du en dygtig tandlæge på Frederiksberg, så kontakt os og få tid til nænsom tandpleje i rolige omgivelser.

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Facebook feed

Se videoer om behandlinger

Tandkødsbetændelse – hvad gør jeg?

Hvad er tandkødsbetændelse?

Tandkødsbetændelse er en af de mest almindelige gener, tandlæger støder på. Alle mennesker vil typisk opleve at have tandkødsbetændelse flere gange i løbet af sit liv. Det er i sig selv ganske ufarligt, men det kræver rettidig omhu for at forhindre, at det udvikler sig til paradentose.
Som navnet indikerer er det betændelse i overgangen mellem den blottede del af tanden og tandkødet. Tandkødsbetændelse opstår, når bakterier sætter sig fast i tandkødsranden og på tændernes ru overflade. Tandkødsbetændelse skyldes typisk dårlig mundhygiejne. Det forebygges bedst med en god tandbørstningsrutine og daglig brug af tandtråd.

Hvordan behandles tandkødsbetændelse?

Der skal ikke mere til end et par enkelte dages behandling, før tandkødsbetændelsen går i sig selv. Tandkødet kommer sig, så snart plakken er fjernet. Så har bakterierne sværere ved at slå sig ned. Plak kan du selv være med til at bekæmpe ved at dyrke tandbørstningen både morgen og aften. Hvis børstningen bliver fulgt op med brug af tandtråd eller tandstikkere, har du givet tandkødsbetændelse så ringe kår som muligt.
Du kan til gengæld ikke selv fjerne tandsten. Tandsten er små forkalkninger, der kommer af spyt og bakterier og lægger sig som belægning på tænderne. Det kræver en tandrensning at slippe af med dem. Når du efter et tandlægetjek oplever, at dine tænder føles helt glatte er det netop, fordi du har fået fjernet tandsten.

Symptomer på tandkødsbetændelse

Tandkødsbetændelse viser sig typisk ved, at tandkødet er særligt ømt og måske rødt. Ofte vil man også opleve små blødninger fra tandkødet ved berøringer. I enkelte tilfælde vil plak også være synligt som et gult skær på tænderne.

Hvad skal jeg gøre nu?

Hvis du er sikker på eller har mistanke om, at du har tandkødsbetændelse, kan du altid kontakte os og få booket en tid til din behandling. Med en tandrensning hos Gl Kongetand er din tandkødsbetændelse hurtigt fortid.

Kontakt os

Find os

Gammel Kongevej 123
1850 Frederiksberg C

Snak med os

Tel
33 24 35 33
Email
klinik@glkongetand.dk

Parkering

30 min gratis | Gl. Kongevej
2 timer gratis | Martensens Allé
2 timer gratis | Lindevej
Find vej med | Rejseplanen

Husk P-skive!

Åbningstider

Mandag
8.30 - 16.00
Tirsdag
8.30 - 17.00
Onsdag
8.30 - 15.00
Torsdag
8.30 - 17.30
Fredag
8.00 - 13.30
×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Kontakt os

Søger du en dygtig tandlæge på Frederiksberg, så kontakt os og få tid til nænsom tandpleje i rolige omgivelser.

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Booking

Find os