Kontakt os

Søger du en dygtig tandlæge på Frederiksberg, så kontakt os og få tid til nænsom tandpleje i rolige omgivelser.

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Facebook feed

Se videoer om behandlinger

Ondt i kæben efter rodbehandling? Hvad skyldes det?

En rodbehandling er et stort indgreb, og desværre ikke noget man kan regne med fungerer smertefrit hver gang. Selvom det er en professionel tandlæge, der udfører behandlingen, kan der opstå komplikationer i forbindelse med og efter rodbehandlingen, som kan være yderst smertefulde. Har du ondt i kæben efter en rodbehandling, bør du straks opsøge din tandlæge.

En rodbehandling er et voldsomt indgreb

Under en rodbehandling trænger tandlægen ned i rodkanalen med specialfremstillede rodfile. Kanalen renses med en kraftig, bakteriedræbende væske og udsat nervevæv fjernes, hvorefter rodkanalen forsegles.

En rodbehandling er ikke en 100% garanti for, at man får fjernet alle bakterier, men det er et forsøg på det. Succesraten afhænger af tændernes tilstand, og det giver sig selv, at jo mere beskadigede de er, jo sværere bliver det at behandle.

Komplikationer der kan føre til ondt i kæben

Da rodbehandlingen er et forholdsvis voldsomt indgreb i munden, er det helt normalt, at man kan opleve at få ondt i kæben efter rodbehandlingen, dette er helt normalt. Fortsætter smerterne eller intensiveres de yderligere, er der dog grund til bekymring, og vi opfordrer til, at du ikke venter, men kontakter din tandlæge med det samme.

Ondt i kæben efter en rodbehandling kan være et tegn på, at det ikke er lykkedes at fjerne alle bakterier, og smerterne kan derfor være optræk til endnu en rodbetændelse. At man har fået rodbehandlet en tand én gang, er altså ikke ensbetydende med at den er rask.

Tegn på en mislykket rodbehandling

Har du fået rodbehandlet en tand, og oplever du nu voldsom ømhed og hævelse op med øjet eller under kæben, er dette klare faresignaler. Oplever du desuden ømhed ved synkning og når du spiser eller drikker, er dette også signaler til, at du skal opsøge hjælp.

Oplever du ondt i kæben efter en rodbehandling inden for vores åbningstider, anbefaler vi, at du kontakter Gl. Kongetand for at bestille en tid til et tjek hurtigst muligt.

Opstår smerterne i kæben uden for vores åbningstider, henviser vi til Tandlægevagten på Oslo Plads 14, 2100 Østerbro.

 

Kontakt os

Find os

Gammel Kongevej 123
1850 Frederiksberg C

Snak med os

Tel
33 24 35 33
Email
klinik@glkongetand.dk

Parkering

30 min gratis | Gl. Kongevej
2 timer gratis | Martensens Allé
2 timer gratis | Lindevej
Find vej med | Rejseplanen

Husk P-skive!

Åbningstider

Mandag
8.30 - 16.00
Tirsdag
8.30 - 17.00
Onsdag
8.30 - 15.00
Torsdag
8.30 - 17.30
Fredag
8.00 - 13.30
×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Kontakt os

Søger du en dygtig tandlæge på Frederiksberg, så kontakt os og få tid til nænsom tandpleje i rolige omgivelser.

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Booking

Find os