Kontakt os

Søger du en dygtig tandlæge på Frederiksberg, så kontakt os og få tid til nænsom tandpleje i rolige omgivelser.

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Facebook feed

Se videoer om behandlinger

Begyndende hul i tand? – Hul i tand symptomer

Huller i tænderne, også kaldet caries, er en af de mest almindelige tandsygdomme, men desværre noget der kan være svært at opdage, før det er for sent. Vil du blive bedre til at spotte tegnene på begyndende huller i tænderne, så læs med her.

Tjek hos tandlægen

Huller i tænderne opdages oftest ved de regelmæssige tjek hos tandlægen, da de kan være svære at se med det blotte øje, eller mærke for den sags skyld.Tandlægen kan dog opfange selv de mindste ureglmæssigheder, når der tages røntgenbilleder. Derfor er det altid en god idé at tilvælge røntgenbilleder, når din tandlæge foreslår det.

Det kan du selv være opmærksom på

Huller i tænderne opstår på grund af manglende mundhygiejne. Vil du undgå begyndende huller, skal du derfor sørge for at opretholde nogle gode rutiner i forhold til din daglige tandpleje.

Huller kan dog udvikle sig hos alle, og her er der symptomer som du selv kan være opmærksom på, fx smerte når du spiser og drikker, dårlig ånde og ubehagelig smag i munden, betændelsestilstande og synlige, mørke pletter på tænderne.

Jo længere processen er skredet frem, jo voldsommere vil symptomerne føles.

Sådan behandles begyndende huller i tænderne

Huller i tænderne forebygges ved hjælp af grundig daglig tandpleje med tandbørste og tandtråd. Hvis der kun er tale om et begyndende hul i en tand, kan tandlægen forebygge med en fluourbehandling, men har hullet udviklet sig, er det nødvendigt at rense og fylde hullet. Hullet kan fyldes med flere forskellige materialer, fx plast, sølvamalgam, porcelæn og guld. Hos Gl. Kongetand bruger vi dog udelukkende plast, da det er den mest holdbare og sunde løsning. Ved at fylde hullerne, lukker man af for flere begyndende huller og giver tanden sin fulde form og funktion igen.

Er du blevet opmærksom på et begyndende hul i en tand, kan vi hos Gl. Kongetand hjælpe med at udbedre det. Når vi har behandlet dit hul, hjælper vi også gerne med at instruere dig i den korrekte tandpleje i hjemmet, så du selv kan være med til at forebygge nye huller.

Vil du vide mere om behandling af huller i tænderne, er du velkommen til at at kontakte os for en snak eller for at bestille en tid.

 

Kontakt os

Find os

Gammel Kongevej 123
1850 Frederiksberg C

Snak med os

Tel
33 24 35 33
Email
klinik@glkongetand.dk

Parkering

30 min gratis | Gl. Kongevej
2 timer gratis | Martensens Allé
2 timer gratis | Lindevej
Find vej med | Rejseplanen

Husk P-skive!

Åbningstider

Mandag
8.30 - 16.00
Tirsdag
8.30 - 17.00
Onsdag
8.30 - 15.00
Torsdag
8.30 - 17.30
Fredag
8.00 - 13.30
×

Menu

Ring til os

Skriv til os

Kontakt os

Søger du en dygtig tandlæge på Frederiksberg, så kontakt os og få tid til nænsom tandpleje i rolige omgivelser.

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Booking

Find os